Concertagenda

Deze concerten hebben wij in de planning. Voeg deze pagina toe aan de favorieten in je browser, zodat je gemakkelijk op de hoogte bent van nieuwe concerten. Of schrijf je in op de mailinglist (verzoek aan ttfolk@hotmail.com), waarmee je verzekerd bent van reminders voorafgaand aan ieder concert.

Volgende concert is over 2½ week


VR
14
OKT

2022
The Jigantics (GB) promofoto

Deze vier musici uit Engeland hebben in hun carriëre diverse muziekstijlen gespeeld. De muziek van The Jigantics is daarom niet onder één noemer te vangen. Ze brengen een aanstekelijke mix van blues, rock, folk, americana en cajun, weten dit alles met veel flair te combineren en schakelen ook moeiteloos over naar een prachtige folk ballad. Behalve dat ieder van de bandleden meerdere instrumenten bespeelt, zijn het ook nog eens allemaal fantastische zangers. Dit vertaalt zich in prachtige harmonieën, maar ook in een grote afwisseling wat betreft de lead vocals.

"Ik denk dat ons doel is om nummers te spelen die we leuk vinden, of het nu originelen of covers zijn en een goede tijd hebben", zegt Mark Cole, de zanger, frontman en multi-instrumentalist van de band. Die stemming vertaalt zich ook naar het publiek en het is ontworpen om een show te zijn die iedereen blij naar huis stuurt. Andere bandleden zijn Sarah Kelly, op zang, bas en ukeleles, meestergitarist en zanger Keith Thompson en Martin Fitzgibbon op drums, zang en percussie. Geweldige band met een inspirerende live performance. Niet missen dus deze avond en reserveer op tijd een plekje.

A fabulous fusion of blues, rock, folk and Americana that blew the socks off our audience. Absolute class. - Steve Sheldon

+ Website
+ ♫ 2019 Promo
+ ♫ A full concert
VR
04
NOV

2022
Pete Morton (GB) promofoto

Pete Morton is ongetwijfeld één van Engeland's beste roots singer-songwriters. Ruim 30 jaar is deze liedjessmid actief en reist met zijn pakkende songs en een geweldige performance de hele wereld rond.

Al vaker bij TTfolk te bewonderen, wat een stem, wat een emotie, wat een power en wat een kippenvel. Gewoon inpluggen en prachtige songs vanuit het hart, zoals een "Another Train", "Two Brothers" en het aangrijpende nummer "The Shores of Italy". Naast eigen songs doet hij ook traditionals, maar drukt er dan wel zijn stempel op. Zijn liedjes bestrijken thema's uit het hele leven, van liefde tot politiek, van zeer persoonlijke verhalen tot wereldnieuws. Veel van zijn teksten zijn serieus en soms ook donker, maar er gloort altijd hoop aan de horizon!

Pete Morton is "The Singer of Hope".

+ Website
+ Wikipedia (Engels)
+ ♫ Another Train
VR
02
DEC

2022
Etan Huijs (NL) promofoto

Singer-songwriter Etan Huijs is een goed bewaard geheim en een d.i.y-muzikant. Etan schrijft intrigerende, subtiele songs, recht uit het hart en op het snijvlak van folk en country. Melancholie ligt altijd op de loer en de schoonheid van de melodie drijft overal boven.

Etan laat zich beïnvloeden en inspireren door een aantal oude meesters, grootheden die een onuitwisbare stempel drukten op het muzikale landschap: Johnny Cash, Neil Young, Bob Dylan, REM en Leonard Cohen. De uit Venray afkomstige Huijs is ruim 15 jaar actief als muzikant en zijn groei als liedjesschrijver en arrangeur is groots en indrukwekkend.

Sinds het uitbrengen van The Secret Us in 2018 volgen de kritische pers en het goudeerlijke publiek hem op de voet en storten continu een estafette aan lovende woorden over hem uit. Na de release van het breed bejubelde album 'The Monochrome Veil' uit 2021 boetseerde Huijs een akoestische opvolger Dreams In Multicolor. Die EP kwam begin dit jaar uit en excelleert in oorstrelende melodieën, strijkers en koortjes. In deze voorstelling From monochrome to multicolor laat Etan Huijs samen Kyle Jansen (gitaren/vocals) en Jori van Gemert (toetsen/vocals) zijn nieuwste nummers horen. Kortom dit wordt een heel mooi memorabel muziekavondje.

+ Website
+ Bandcamp
VR
27
JAN

2023
The Hello Darlins (CAN) promofoto
+ Website
+ ♫ promo reel
+ Facebook
VR
24
FEB

2023
Guy Verlinde Duo (BE) promofoto
+ Website
+ LastFM
VR
24
MRT

2023
Sophie Janna Trio (NL) promofoto
+ Website
+ ♫ Wide World
+ ♫ Lonesome Robin
VR
12
MEI

2023
Last Night's Fun (GB, IRL) promofoto
+ Website
+ ♫ Chester Folk Festival
VR
22
SEP

2023
Sean Taylor (GB) promofoto
+ Website
+ Wikipedia
VR
27
OKT

2023
Other Roads (GB) promofoto
+ Website
+ ♫ At Trouble Tree 2012
VR
08
DEC

2023
The Lasses (NL) promofoto
+ Website
+ Facebook
+ Youtube (Eigen kanaal)