Concertagenda

Deze concerten hebben wij in de planning. Voeg deze pagina toe aan de favorieten in je browser, zodat je gemakkelijk op de hoogte bent van nieuwe concerten. Of schrijf je in op de mailinglist (verzoek aan ttfolk@hotmail.com), waarmee je verzekerd bent van reminders voorafgaand aan ieder concert.

Volgende concert is morgen al


VR
08
DEC

2023
The Lasses (NL) promofoto

OP ZOEK NAAR DE ZIEL VAN SCHOTLAND

Weer terug op ons podium: The Lasses. Sophie ter Schure en Margot Limburg samen met Janos Koolen. The Lasses staan bekend om hun geweldige samenzang en hun eigentijdse vertolking van eeuwenoude liedjes. Deze keer met de mooiste songs uit Schotland. Prachtige legendes over de liefde, de dood en het duister. Verhalen waarin de woelige geschiedenis en de rijke cultuur van het land voelbaar zijn. Over hardwerkende vrouwen in vissersdorpjes, ridders die ten strijde trekken en meisjes die wachten op hun geliefde. The Lasses samen met Jonas Koolen bezingen loepzuiver de rijke geschiedenis van Caledonia. Met hun sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en hun charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten zij elk publiek voor zich te winnen. Voel de wind in de Schotse Highlands, ruik de heide van de Lowlands en geniet van deze ode aan Schotland. Komen met hun nieuwe album 'Near Far'. Ze doken diep in de Schotse folk traditie, geïnspireerd door hun eigen tours langs folk clubs met ronkende namen als Falkirk, Crail en Glenfang. Reis mee met The Lasses.

+ Website
+ Facebook
+ Youtube (Eigen kanaal)
ZO
17
DEC

2023
Hidden Xmas Deluxe tour + Susan Cattaneo (NL) promofoto

De formule Hidden Agenda DeLuxe, voor de gelegenheid omgedoopt tot Hidden XMas en draait sinds 2016. De 6e keer alweer en nu is deze speciale kerstspecial voor het eerst bij Trouble Tree op het podium. Traditie daarbij is het uitnodigen van een speciale gast in de vorm van een buitenlandse zangeres. Na de Corona-onderbreking in 2022 was dat de Canadese zangeres Shaye Zadravec. Op 24 mei staat zij op ons podium met haar eigen trio.

De band Hidden Agenda DeLuxe is van Nederlandse bodem en bestaat uit de veteranen BJ Baardmans (gitaar en mandoline), Sjoerd van Bommel (drums) en Gerald van Beuningen (basgitaar) en Bart de Win (keyboards).

De buitenlandse zangeres is dit keer de Canadese Susan Cattaneo. Susan is afkomstig uit het stadje Medford in de staat Massachusetts. Het meest recente album van Susan is getiteld "All is Quiet". Dit album kwam uit in 2022. Met het werken aan de songs voor dit album wist Susan Cattaneo de Corona-frustraties van zich af te schrijven. Het album bevat negen persoonlijke liedjes die met passie en energie gezongen worden. Een mooie afsluiter in kerstsfeer met een geweldige band en singer-songwriter op zondag 17 december. Aanvang 15.00u.

+ Website
+ Website Susan
+ ♫ Snowing On Raton
VR
26
JAN

2024
Josh Gray (USA) promofoto

AFGELAST: Lynn Miles

De tour van Lynn Miles in Europa gaat niet door. Van haar agent ontvingen we dit bericht.

Lynn loves her Dutch audience but due to some recent life issues she feels she can't give the tour and the shows the energy and focus she wants them to have, so unfortunately she will not be touring the Netherlands in January.

We hebben gelukkig een nieuwe act kunnen boeken voor deze avond: Nashville singer-songwriter Josh Gray. Binnenkort meer informatie over dit concert.

+ Website Josh
+ YouTube kanaal
VR
23
FEB

2024
Guy Verlinde Duo (BE) promofoto

BLUESGIGANT, SINGERSONGWRITER EN MONDHARMONICA-VIRTUOOS

Concert bij TTFC met een bluesgigant uit Belgie. Guy Verlinde, een grootheid in de bluesscene samen met een virtuoos op mondharmonica. Een verfijnd en ingetogen concert met mooie songs en muziek.

Guy Verlinde domineert al een tijdje de Belgische blues scene en toerde met zijn band The Mighty Gators non-stop door Europa. Hij nam in 12 jaar 13 albums op en won diverse awards. Deelde affiches met John Hiatt, BB King, Santana en Jeff Beck. Supertalent Olivier Vander Bauwede staat hem bij op mondharmonica, is een veelzijdig harmonicaspeler, die veel verder gaat dan enkel de traditionele blues licks. Beïnvloed door Steven De Bruyn en Toots Tielemans verkent hij met zijn mondharmonica de meest verscheidene muziekstijlen.

Stel je voor dat je de kracht vindt om iedereen die ooit op je ziel heeft getrapt te vergeven? Dat is het uitgangspunt van 'All Is Forgiven' en 'Standing in the Light of a Brand New Day'. Met deze twee akoestische, zeer persoonlijke en intieme platen overstijgt hij de blues en toont dat hij ook thuis is als singer-songwriter in het Americana genre. Guy is een energieke performer, maar deze keer laat hij zich van zijn meest ingetogen en intimistische kant zien. Een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding, maar vooral over de positieve kracht van muziek. Een niet te missen concert met Guy's dromerige finger-picking, akoestische slide gitaar, het kleuren van Oliviers virtuoze harmonicaspel en verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen.

+ Website
+ LastFM
VR
08
MRT

2024
Sem Jansen & Leif de Leeuw (NL) promofoto

AMERICANA EN SNARENLIEFHEBBERS OPGELET

Leif de Leeuw, beste gitarist van de Benelux en voor de 8ste keer uitgeroepen als beste Gitarist en beste Bluesrock gitarist van de Benelux en Sem Jansen, winnaar 'Hit the Road', zijn de gitaristen van de Southern jam-band Leif de Leeuw band. Ze wonnen beide veel prestigieuze prijzen in ons land en in Europa met de band en individueel. Zes albums verder toeren zij met hun band door de hele wereld. Naast de Leif de Leeuw Band schrijft en speelt Sem veel Americana muziek welke hij uitvoert met zijn eigen band. In Januari 2023 kwam zijn eerste album 'Uncle Sem' uit samen met de tour 'Who the f*ck is Britt?!'. Tijdens deze tour in 2023 en op dit album staan zijn transitie van zangeres naar zanger en het proces daar omheen centraal. Nu treden Leif & Sem samen op als duo met liefde voor mooie Americana en gitaarmuziek. Ze begeleiden zichzelf op gitaar, pedal-steel, lap-steel en mandoline. Je hoort eigen nieuwe songs en een greep uit hun favoriete americana songs van onder andere Darrell Scott, Jason Isbell, Brad Paisley en Chris Stapleton. Wij zijn nu al zeker dat ook dit weer een fantastisch concert wordt om niet snel te vergeten. Zorg dat je er bij bent!

+ Website Sem
+ Website Leif
+ ♫ Uncle Sem
+ ♫ Live in Boerderij Zoetermeer
VR
22
MRT

2024
Nina Lynn met Band (NL) promofoto

NIEUW NEDERLANDS AMERICANA-TALENT

NinaLynn is een jonge Americana-pop singer-songwriter geïnspireerd door Emmylou Harris, Taylor Swift, Norah Jones en Eva Cassidy, die luisteraars betovert met hartverwarmende eigen composities en een stem die je tot diep in je ziel raakt. Ze heeft de voorprogramma's verzorgd voor shows van o.a. Tim Grimm, de Molly Tuttle Band en Hugh Moffatt, die allemaal zeer gecharmeerd van haar waren. In februari 2021 is haar eerste album uitgekomen, genaamd 'Hummingbird'. Dit album is geproduceerd door musicus/producer Janos Koolen die heeft samengewerkt met onder andere Douwe Bob en Frédérique Spicht. Nina hoopt met haar liedjes mensen bij elkaar te brengen en te zorgen voor een gevoel van verbinding door het schrijven van herkenbare en persoonlijke liedjes. In 2023 kwam haar tweede album, 'A Taste Of The Wild' uit. Dit album is van hoge kwaliteit. Nina's prachtige stem komt hierop ten volle tot recht en er staat prachtig eigen werk op het album. Alle bandleden hebben daar ook bijdragen aan geleverd. Fay Lovsky is op een aantal nummers te horen in de background-vocals. 'A Taste Of The Wild' bereikte een nummer 1 notering in de Euro Americana Charts en kreeg lovende kritieken in de muziekpers.

Nina Lynn wordt begeleid door een aantal door de wol geverfde muzikanten: Janos Koolen - zang, gitaren, banjo, mandoline, klarinet en Arthur Bont - drums en Lucas Beukers - basgitaar.

+ Website
+ Facebook
+ ♫ Home (live with band)
VR
12
APR

2024
Tip Jar (NL) promofoto

SONGS ABOUT LOVE AND LIFE ON THE HIPPIE SIDE OF COUNTRY

Folk- & americanaband Tip Jar is het internationale collectief van muzikale vrienden rond Bart de Win (die u misschien kent als begeleider van Gerard van Maasakkers, Iain Matthews of Birds of Chicago) en Arianne Knegt. Tip Jar zoekt de grenzen van de countrymuziek en het singer-songwriter-genre op, gekruid met snufjes jazz en gospel, waardoor hun optreden een afwisselende luistertrip wordt. De stemmen van Bart, Arianne en Baer Traa vormen samen de karakteristieke Tip Jar-sound, die uit duizenden herkenbaar is. Eerlijke liedjes over grote en kleine alledaagse dingen die iedereen zal herkennen.

Tip Jar's aanstekelijke americana en de liefde voor Amerikaanse rootsmuziek bracht hen al op legendarische podia als Gruene Hall (Emmylou Harris, Johnny Cash) en Luckenbach (Willie Nelson, Guy Clark) en bezorgde hen een plekje in de line up van diverse festivals in Texas. In de zomer van 2019 tourde Tip Jar voor het eerst ook in Engeland. In eigen land opereert de band vooral in het americana-circuit, maar ze doen het met hun luisterliedjes en de bijbehorende anekdotes ook goed in de intiemere theaterzalen en muziekpodia.

Bart de Win: piano, gitaar, zang
Arianne Knegt: zang
Baer Traa: gitaar, zang

[Oor] - De muziek van Tip Jar laat zich moeiteloos meten met die van grote Americana artiesten van over de hele wereld. Tip Jar is optimaal genieten van Americana van eigen bodem.

[Nederlands Dagblad] - Echt goed, je gelooft je Nederlandse oren niet.

+ Website
VR
24
MEI

2024
Shaye Zadravec (CAN) promofoto

SINGER-SONGWRITER UIT CANADA MET HET PURE STEMGELUID

In december 2022 maakte we voor het eerst kennis met Shaye Zadravec. Ze was de buitenlandse gast bij het optreden van Hidden Agenda. Ze maakte toen veel indruk met haar prachtige stem en fraaie eigen repertoire. Reden genoeg om Shaye terug te vragen, maar dan met een volledig eigen optreden en haar eigen begeleiders.

Shaye Zadravec is een 30-jaar oude singer-songwriter uit Calgary, Canada. In 2018 trok ze de aandacht met de song 'Lilac Wine' en daarna begon het balletje te rollen. Shaye viel op door haar stem die de luisteraar overspoelt met een gevoel van troost en puurheid. Het lijkt haar allemaal gemakkelijk af te gaan. Shaye zoekt het niet in grote noten maar meer in puurheid en elegantie. Ze is nog jong, maar klinkt als een doorleefde country-zangeres uit het diepe zuiden van de USA.

Het debuutalbum van Shaye Zadravec is getiteld 'Now And Then' en bevat een aantal songs van ouwe rotten in het vak. Chip Taylor is daar één van en hij werkte ook mee aan het album.

+ Website
+ ♫ Biloxi
+ ♫ Windfall