Concertagenda

Deze concerten hebben wij in de planning. Voeg deze pagina toe aan de favorieten in je browser, zodat je gemakkelijk op de hoogte bent van nieuwe concerten. Of schrijf je in op de mailinglist (verzoek aan ttfolk@hotmail.com), waarmee je verzekerd bent van reminders voorafgaand aan ieder concert.

Volgende concert is over 3 weken


VR
21
APR

2023
Dean Owens & the Sinners (SCO) promofoto

De Schotse singer-songwriter Dean Owens zette zijn eerste stappen in de muziek midden jaren negentig met The Felsons, de band waarin hij zijn Schotse americana-sound ontwikkelde, ook wel 'celtabilly' genoemd. Inmiddels heeft hij acht soloalbums op zijn naam staan en mag hij schrijver Irvine Welsh tot zijn fans rekenen. Welsh schreef ook de liner notes bij het verzamelalbum The Man From Leith (2020), een prima startpunt voor wanneer je Owens nog niet kent.

Over americana gesproken: zijn nieuwe album Sinner's Shrine (2022) nam Owens op in Tucson, Arizona met Joey Burns en John Convertino van Calexico! Dat desolate woestijn sfeertje wordt nu ook 'Live' met trompet, dubbele gitaar & contrabas wonderschoon vertolkt, alsof je op de set van een spaghetti Western bent beland.

Over zijn nieuwe album Sinner's Shrine:

"This highly enjoyable, very warm album brings together the best of two worlds, and this collaboration has lifted both the Scottish bard and the Calexico team to great heights." (Bluestownmusic)

"All in all these are beautiful, almost visual songs. 2022 is still very young but is off to a very promising start with excellent albums like this." (Johnny's Garden)

+ Website
+ ♫ Sinner's Shrine (album)
VR
12
MEI

2023
Chris Sherburn, Denny Bartley & Emily Sanders (IRL) promofoto

Vijf terug deden ze speciaal voor ons nog één keer Last Nights Fun. Een surprise party voor ons 20-jarig bestaan. In 2003 waren bij ons met de quote: "Shane McGowan (Poques) meets Stipe (REM)". We schreven toen: dit is een fantastische folkband en ze razen langs alle folkpodia in de hele wereld. Die drive is nog steeds zo. Nog steeds schijnt Chris zelfs 's nachts door te spelen op zijn concertina. Hij begon als kleuter op een plastic trekzakje, behoort tot de absolute top en speelt sneller dan dat hij kan praten (een ongelofelijke prestatie dus). Denny is met zijn gedreven gitaarspel en zijn gevoelige stem de ruggengraat en het vocale hart van de band. Samen met violiste Emily Sanders staan ze garant voor spetterende reels en jigs en gevoelige ballades uit Ierland.

Music and Fun met Chris, Denny en Emily een beetje Last Nights Fun.

+ Website
+ ♫ Chester Folk Festival
VR
22
SEP

2023
Sean Taylor (GB) promofoto

Singer-songwriter en virtuoze bluesgitarist. Geboren en woonachtig in London, heeft deze Britse troubadour met Ierse roots vanaf 2006 al een twaalftal albums op zijn naam staan. In 2010 ging het pas echt goed lopen, omdat BBC Radio-2 radiopresentator Bob Harris hem in zijn liveshow het "grootste akoestische blues talent sinds tijden" noemde. Met zijn akoestische gitaarspel, zijn hese fluisterstem en zijn sterke, kritische songs weet hij alle aandacht op zich te vestigen.

Zijn muzikale menu bestaat uit blues, folk, country en doordrenkt met een beetje jazz. In het verleden speelde hij met de jazzgigant Sonny Rollins dus die jazzinvloeden zijn makkelijk te verklaren. Treedt veelvuldig op door heel Europa en op diverse grotere festivals zoals het Glastonbury Festival. Stond ook in het voorprogramma van John Fogerty, Robert Cray, Richard Thompson, Eric Bibb en Martin Simpson. Zijn laatste album en zijn tour heet "The Beat Goes On". Sean Taylor, één van de meest opwindende en hardwerkende namen in het roots- en bluescircuit, een troubadour pur sang voor de 2e maal bij Trouble Tree FolkConcerts te bewonderen.

+ Website
+ Wikipedia
VR
06
OKT

2023
Nienke Dingemans Band met Verbraak, Van Bijnen en Verbogt (NL) promofoto

Nienke Dingemans heeft ondanks haar jonge leeftijd een krachtige en doorleefde zangstem met karakter. Na haar theatertour: 'Hoe een meisje van 14 de blues kreeg' neemt Nienke ons mee op reis in een nieuw programma met nieuwe songs van Louisiana naar LA. Haar medereizigers zijn Verbraak | van Bijnen 'de kleinste big band van Nederland' en met bassist Joris Verbogt. Naast nieuw werk brengt Nienke ook mooie interpretaties van bekende blues parels. Met referenties naar haar liefde voor storytelling, beeldende kunst en film, combineert ze de Amerikaanse rootsmuziek met het stereotype beeld van (oud) Hollywood.

Maar is Nienke nou wel of niet een Hollywood Girl?

Komt u vanavond luisteren dan kunt u nog net zeggen dat u haar zag toen ze nog niet was doorgebroken.

Mart Smeets BNN/VARAgids: "Het is heerlijke, originele muziek die eigenlijk niet in een hokje geplaatst kan worden en laten we het houden op 'Nienke-muziek'."

+ Monkeyman
+ ♫ Devil on my Shoulder
VR
27
OKT

2023
Other Roads (GB) promofoto
+ Website
+ ♫ At Trouble Tree 2012
VR
08
DEC

2023
The Lasses (NL) promofoto
+ Website
+ Facebook
+ Youtube (Eigen kanaal)